Zakład Wodociągów i Kanalizacji
Sp. z o.o.

ul. Wierzbowa 52,
90-133 Łódź
Skrytka pocztowa 34

tel.: +48 (42) 679-00-00, 677-84-30/31
fax.: +48 (42) 678-87-61, 677-84-43

email: zwik@zwik.lodz.pl,
www: www.zwik.lodz.pl

REGON: 472836141 
NIP 725-18-01-126 
KRS 0000045146

RODO w ZWiK Sp. z o.o.

XML A pomniejsz czcionkę A standardowy rozmiar A powiększ czcionkę

Lead

Informujemy, że od dnia 25 maja 2018r. obowiązują przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) w sprawie ochrony danych osobowych, znane powszechnie jako RODO.
 
Zakład Wodociągów i Kanalizacji Sp. z o.o. od początku dokłada wszelkich starań, aby chronić Twoje dane osobowe. Realizacja wymogów Rozporządzenia naturalnie wpisuje się w naszą politykę prywatności.
 
Poniżej Przygotowaliśmy dla Ciebie komplet informacji m.in. o tym dlaczego, jak i w jakim celu przetwarzamy Twoje dane:



1. Informacja o Administratorze Danych:

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zakład Wodociągów i Kanalizacji Sp. z o.o., z siedzibą w Łodzi.

2. Kontakt:

Aby zagwarantować, że Twoje dane zawsze będą przetwarzane prawidłowo, w sposób transparentny i zgodny z prawem, wyznaczyliśmy Inspektora Ochrony Danych Osobowych - Pana Piotra Kawczyńskiego. Możesz skontaktować się z Inspektorem pod adresem mailowym: iod@zwik.lodz.pl

3. Cele przetwarzania danych osobowych oraz podstawa prawna przetwarzania :

Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą przez Zakład Wodociągów i Kanalizacji Sp. z o.o. m.in.

1) w celu wykonania umowy zaopatrzenia w wodę i/lub odprowadzania ścieków;

2) w celu wykonania zgłoszonych przez Panią/Pana zleceń;

3) w celu obsługi zapytań i zgłoszeń, które do nas kierujesz;

4) w celu przechowywania danych dla celów archiwalnych i statystycznych.

4. Okres przechowywania Twoich danych osobowych:

Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane przez okres obowiązywania umowy, realizacji zlecenia, a następnie przez okres niezbędny do zabezpieczenia ewentualnych roszczeń związanych z  przetwarzaniem danych.

5. Informacja o odbiorcach Twoich danych osobowych:

Pani/Pana dane osobowe będą udostępniane tylko podmiotom, którym Administrator ma obowiązek przekazywać dane na gruncie obowiązujących przepisów prawa oraz, na podstawie stosownej umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych, podmiotom wspierającym Administratora w realizacji umowy.

6. Twoje prawa:

Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.


Posiada Pani/Pan prawo do wniesienia skargi, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych narusza przepisy r.o.d.o. Skargę należy wnieść do organu nadzorczego, którym od dnia 25  maja 2018 r. jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Brak artykułów

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Zamknij